Cujetari

Bagheta magica

Locuia la marginea Bucurestiului, intr-o casa de chirpici acoperita cu bucati de carton. Avea vreo 12 ani si era plin de bube, la propiu si la figurat. Era imbracat cu haine rupte si murdare, normal, ce gasea pe la groapa de gunoi de la Glina.

Ala era paradisul lui, locul de munca, tot ce vrei tu. In fiecare dimineata mergea spre Glina tragand dupa el un carut in care colecta tot ce putea vinde, sau ce avea nevoie pe acasa. Era insotit de Gabriel, cainele sau maidanez cu care impartea saracia, painea, puricii, cam tot.

Privirile ii scuipau ura si uneori nu doar privirile, cand trecea pe langa masini de lux in care domni si doamne intorceau scarbiti capul cand il vedeau. Na, era mizeria societatii, nu se facea sa-si murdareasca privirile cu asa ceva.

Nici el nu voia sa-si murdareasca privirile cu asa ceva, dar asta nu-l impiedica sa-i mai flegmuiasca din cand in cand, macar asa, pe geam. Isi jurase ca intr-o zi se va razbuna pe toata clasa asta de ciocoi, hraniti din sangele tarii.

Zi de zi era pe munte si-si vedea de gunoaiele lui. Era cel mai fericit cand gasea cate o haina ce inca putea fi purtata sau vreu obiect ce putea fi folosit, din astea. Azi asa, maine asa, pana cand intr-o seara, a gasit o bagheta.

Era o bagheta de os, fiindca Luiz al nostru nu stia ca ala era fildes de fapt si cu niste inele de metal pe ea. Daca o fi magica? zise Luiz si incepu sa se joace cu bagheta. Din varii motive, Gabriel incepu sa schiaune, nu-i placea bagheta.

Luiza insa era prea absorbit de ea sa-l bage in seama. Vreau o Mazda! zise Luiz si dadu cu bagheta in fata sa.

Spufff! si na Mazda, fix in fata lui. Sa lesine nu alta Luiz al nostru, s-a frecat la ochi o gramada, nu stia de unde a aparut. S-a sucit, s-a invartit si a zis pana la urma ca nu mai vrea masina. Da iar cu bagheta, pac, dispare.

Bun asa, zise el si merse acasa. Acolo folosi bagheta si-si transforma casa intr-un mic palat, dar doar pe dinauntru si doar o parte ascunsa, sub pamant. In afara si pe deasupra, era casa saracacioasa pe care o stiau toti. In subsol insa, se transforma intr-un palat, cu tot ce-i trebuie.

Dupa doua zile de huzur, Luiz si-a luat carutul si cainele si s-a dus inapoi la treaba, nu voia sa dea de banuit. Pe drum insa, s-a intalnit cu un cuplu pe care il ura groaznic.

Ea era tanara, draguta dar extrem de egoista. O copila proasta, crescuta in puf si razgaiata, fara creier. Idioata n-avea pic de mila si in fiecare dimineata se lua de el si-l freca la melodie, il necajea in chip si fel.

Nu plecase cu gandul asta de acasa, dar daca tot i-a vazut, a scos repede bagheta si a indreptat-o spre ea. Imediat i s-au lungit urechile, ca lui Legolas si un cos imens i-a aparut pe nas, plus niste fire de par in barba.

Evident ca aproape a innebunit pe loc. N-avea creier si aspectul era totul pentru ea, cu altceva nu se putea mandri. Luiz a plecat inapoi acasa, era fericit acum, se simtea razbunat.

Peste vreo doua zile, se intalni cu tiza sa la usa, intamplator idioata purta acelasi nume ca el si anume Luiza. Imediat cretina ii cazu in genunchi si se ruga de el s-o vindece, ca nu va mai rade niciodata de el si ca-i pare rau, ca nu si-a dat seama, ca intentiile ei erau bune, ea voia de fapt doar sa-l amuze etc.

A lasat-o sa innoate Luiz dupa care i-a taiat-o scurt:

-Bine, te repar daca o sa fii sclava mea pentru o luna. Apoi, in fiecare luna donezi niste bani oamenilor saraci si in viata ta nu mai razi de nimeni cu probleme, ok?

-Dar eu nu am mai facut asa ceva, zise Luiza cu capul in jos, nu pot.

– Atunci, iesi imediat afara! zise Luiz, ferm.

-Bine, zise ea si incepe sa se dezbrace.

-Alooooo, ce faci? zise Luiz mirat, lasa toalele pe tine.

-Pai n-ai zis ca vrei sa fiu sclava ta? se mira ea.

-Am 12 ani, tampito, vreau sa faci curat, sa speli, sa calci si sa-mi faci de mancare, nu altceva. Asa ca hai, pune mana.

Luiza desi se dadea sfanta, ar fi preferat varianta ailalta mai degraba dar na, nu prea mai avea de ales acum.

Si incepu sa frece, usor, usor.

VA URMA

Sursa imagine: pexels.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s