Cujetari

Daca nu scrii cum trebuie dezinformezi foarte usor

Fiecare scrie cum vrea si cum poate, eu inclusiv. Sunt site-uri mai mari, site-uri mai mici samd. Ok, oricine isi poate face un site, e clar asta. Oricine poate scrie despre orice, e clar si asta. Nu te opreste nimeni sa scrii maine despre fizica cuantica ca si cum ai fi un expert. Daca scrii suficient de alambicat, te-ar si crede lumea, fara probleme.

 

Ce te-a agitat asa?

Nimic. Ma uitam pe un articol jumatate amuzant, jumatate trist. Este vorba despre un articol care demonteaza mituri din copilarie, chestii pe care ni le-au spus parintii cand eram mici. Il gasiti si voi aici, este vorba despre numarul 2.

Pe scurt, acest articol spune ca ceea ce spuneau parintii nu mai sta asa aproape de televizor, ca-ti strici ochii! este fals. Pe baza diverselor surse, spun ca miopia la copii se datoreaza ereditatii si nu televizorului.

Serios?!

Nu sunt medic dar mi se aiurea si impotriva bunului simt sa spui ca statul aproape de televizor nu iti strica ochii. Inteleg faza cu miopia, dar ia aseaza-te tu la un metru maxim de ditamai televizorul eventual si sa vedem cat dureaza pana iti freci privirea.

N-am documentat dar din ce am discutat si pe la munca, la SSM nu cred ca nu dauneaza, pe termen lung. Ideea este ca stand asa aproape de televizor, ochiul focalizeaza pe el si in timp isi pierde elasticitatea. Da, e clar, nu orbesti maine daca te uiti astazi la televizor de aproape, dar cum poti sa spui ca asta nu afecteaza deloc privirea?

Am vazut si un filmulet care sustinea afirmatia si spunea ca eh, mai sunt dureri de ochi si de cap dar ca e ok. Daca sunt dureri de ochi si de cap… atunci e clar, nu dauneaza, deloc!!!

Ma gandesc la cati copii au citit asta si s-au dus sa le spuna parintilor ca na, nu e ca tine, uite, scrie aici, pe site-ul asta! Daca adultii nu verifica sursa, copii de ce ar face-o? Mai ales cand au nevoie sa aiba dreptate.

Sursa imagine: pexels.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s