De ce nu avem?

Elevii de liceu sa studieze despre UE

pexels-photo-129112

O initiativa buna dar ar trebui extinsa, eu asa zic. Articolul original este aici si ne explica ce se vrea si anume sa invete copii despre UE.

Mi se pare o initiativa foarte buna, pe care o salut cu respect. Dar intrebarea mea este alta: de ce sarim direct la UE? De ce nu sunt cursuri de politologie la noi in tara? Ar trebui sa inceapa inca din clasa a 5-a sau a 6-a si nu, nu mi se pare mai devreme. Timp de 6 ani inainte de primul vot, ar trebui ca viitorul alegator sa stie care e forma de guvernamant a tarii noastre, din ce este format parlamentul, guvernul si asa mai departe.

Mergeti va rog pe strada si intrebati cetatenii cu ce se ocupa presedintele? Multi, pariez ca se vor uita la voi ca la masini straine, nu vor sti ce sa va raspunda. De ce? Fiindca nu i-a educat nimeni si nici ei un s-au educat.

Problema este ca acesti oameni vor merge la vot, si ei ne vor hotara viitorul. Nu se vor duce insa la vot la parlamentare de exemplu, care sunt mult mai importante ca alegerile prezidentiale. Vor merge doar la presedentie la vot, fiindca e mai fun si mai interesant.

Ca atare, de ce sa nu invete copii despre politica din scoala? De ce sa nu-i responzabilizam de mici, sa inteleaga in ce cresc si ce au de facut? Sa inteleaga legile, sa inteleaga cum merge treaba, sa devina responsabili si utili pentru societatea, nu lepre.

Sursa imagine: pexels.com

Reclame

Un gând despre „Elevii de liceu sa studieze despre UE

  1. In unele scoli din Bucuresti, de Ziua Europei, fiecare clasa pregateste materiale despre o tara din UE , incepand cu clasa 0 pana la clasa a XII-a. Asa ca acest lucru se intampla de ceva vreme, nu ca este o initiativa recenta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s