De ce nu avem?

Recenzie „Sfantul Nectarie Taumaturgul” de Morlova Nicusor

Sfantul Nectarie Taumaturgul - Morlova Nicusor

Salutare. Am explicat data trecuta de ce citesc si scriu si despre carti de genul, asta in cazul in care cineva se plictiseste sa zicem asa.

Trecand peste, cartea de astazi se numeste Sfantul Nectarie Taumaturgul  si a fost scrisa de Morlova Nicusor. Este o carte foarte interesanta despre cel ce este considerat un mare Sfant al Greciei si al omenirii, Sfantul Nectarie.

Sfantul Nectarie s-a nascut in Grecia si a avut o viata urata rau de tot. De mic a avut o groaza de probleme, a fost un caz social, la propiu. Facea parte dintr-o familie numeroasa (in care era cel mai mare daca am retinut bine) si mai traia doar mama lui. Ca atare, a fost nevoit sa mearga si sa lucreze de la varsta frageda. Si-a inceput ucenicia si lucra cam tot ce se putea pentru varsta lui.

Prin mila Celui de Sus,  mai tarziu, a reusit sa ajunga la studii si sa intre in cinul bisericesc. Ulterior, a intrat in cel monahal dupa ce a ajuns pana la rangul de episcop. A fost un slujitor de mare ravna al lui Dumnezeu si de o modestie mare. Un exemplu de smerenie pentru oamenii de atunci si ar trebui cu atat mai mult sa fie si pentru oamenii de acum.

Ca idee, pe vremea cand era director al unui seminar (sau echivalentul) s-a trezit circa doua saptamani cu doua ore mai devreme si a inceput sa spele wc-urile. Asta pentru ca responsabilul cu aceasta activitate era bolnav dar avea nevoie de job si de leafa ca sa-si intretina numeroasa familie.

Cati dintre noi am fi facut sau am face asta? Cred ca nici unul aproape. Sau cu siguranta in ziua de azi, cine o facea o facea din motive de hipster sau de publicitate.

Este o carte foarte frumoasa care contine pe langa cele mentionate si minuni ale Sfantului Nectarie, marturii ale celor pe care i-a ajutat atat atunci cand era in viata cat si dupa ce a trecut in nefiinta. Mie mi-a placut cartea, mi s-a parut interesanta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s